Cowes Week 2009, day 6

August 6, 2009

Ik schrijf vanavond omdat de Friezen het alweer laten afweten om iets te schrijven. Ze kunnen denk ik veel beter zeilen dan schrijven. Ik schrijf in het Nederlands om althans drie van mijn vier kleinzonen, dwz Theun, Wiecher en Maas, de kans te geven mee te lezen. Hidde is nog in het stadium waarin ik me bevind met pianolessen.

Het werd na het debacle van gisteren een fantastische dag/race. Na een kort uitstel, kwam de wind door en startten we heel goed en heel scherp. We lagen vrijwel vooraan bij de eerste boei maar moesten toch de Shades of Blue en Full Pelt voor laten gaan.

Terug naar eDigital onder spinaker, weer terug naar Aquaspec en door naar Quod Possum. Allemaal boeien met nogal vreemde namen, althans voor hen die niet echt bekend zijn op de Solent.

Weer terug naar Elephant wonnen we heel veel door taktisch goed te varen. Veel schepen voeren verkeerd op de stroom en kwamen uiteindelijk onder de boei uit. De wind nam toe en het ging steeds beter. Salvo en Yes! waren steeds vlak bij ons. Opeens waren we Salvo kwijt. Later hoorden we dat ze aangevaren werden door Linklaters. Linklaters werd gediskwalificeerd.

Ondanks veel moeilijkheden onderweg naar Quinnel met schepen die echt niet wisten hoe er gevaren moet worden, kwamen we toch Yes! voorbij en dichterbij Bright Works.

Als tweede schip van onze klasse kwamen we over de finish maar we werden derde in onze klasse. Immers we hadden ca 2 minuten voor Yes! moet finishen en dat is net niet gelukt.

Iedereen erg gelukkig vandaag door onze perfecte race zonder een enkele fout, met bijzonder scherpe boei-rondingen en taktisch goede trajecten.

Morgen de laatste dag waarin we onze derde plaats moeten verdedigen, voordat we aan de voorbereiding van de Rolex Fastnet Race kunnen beginnen. Het wat een heerlijke dag. Een onze van onze allerspannendste Cowes Week dagen volgens Boj.

Harry J. Heijst

Post by Harry Heijst | August 6, 2009 |

1 Comment

  1. Het stadium van jouw pianolessen ben ik al weken geleden gepasseerd. Succes daar opa.
    Groet,
    Hidde

    by Hidderidde | 15 Aug 2009 | 19:22